Overgang naar WordPress

In navolging van m’n engelstalige weblog heb ik nu ook dit weblog overgezet naar WordPress.

In eerste instantie was ik van plan om m’n eigen gemaakte bloggingsoftware uit te breiden tot een volwaardig systeem. Dit wilde ik met name om ervaring op te doen met Ruby on Rails. In de praktijk lukte het me helaas niet om dit ook echt te doen. En eigenlijk is het ook niet zo slim om zelf iets te bouwen waarvoor al hele goede oplossingen zijn 😉

Daarom vanaf nu: WordPress. Ik heb hele goede dingen gehoord over WordPress en ben tot nu toe ook erg tevreden. Ik moest me alleen wel iets verdiepen in PHP, een taal waar ik tot nu toe niets mee gedaan had, maar ook dat is gelukt. Ik liep tegen een bug aan in PHP5 waardoor ik de Nederlandse vertaling niet aan de praat kreeg.

Nog niet alles is vertaald naar het Nederlands, dat staat nog voor de komende week op de planning. Als het goed is worden alle links m.b.v. mod_rewrite naar de nieuwe locatie gestuurd. Mocht je nog dode links tegenkomen, laat het me weten. Dan kan via de comments, want deze werken nu eindelijk ook op dit Blog!!! Dus als je nog wilt reageren op oudere artikelen, be my guest 🙂

4 gedachten over “Overgang naar WordPress”

  1. Ook ik ben één van de velen die positief is over WordPress. Echter zelf ook wat moeite gehad met het vertalen van de theme…
    Het ziet er in ieder geval goed uit! Succes nog even bij het uitbouwen! 😉

  2. Interessante keuze. Ik had eerder verwacht dat je op een bestaand Rails weblogsysteem zou overstappen. Mephisto of SimpleLog bijvoorbeeld. Gewoon omdat dat wat meer gespeel zou vereisen. 😉

  3. @Roel: Ik heb wel naar Mephisto, SimpleLog en Typo gekeken, maar ze misten toch allemaal wel iets. En er zijn genoeg andere dingen waar ik mee kan spelen 😉

Reacties zijn gesloten.