Embedden van Google Streetview

Nadat in augustus de lang verwachte mogelijkheid kwam om Google Maps in je eigen site te embedden, komt Google vandaag met een nieuwe feature: het embedden van Google Streetview.

Google Streetview is de mogelijkheid waarmee je als het ware door de straat kunt ‘wandelen’. Google heeft 360 graden foto’s van verschillende Amerikaanse steden gemaakt en deze aan elkaar geplakt.

Voor het embedden hiervan in je eigen site, moet je, terwijl je in de street view optie zit, gewoon de handelingen volgen om de normale Google Maps te embedden.

Hieronder staat een voorbeeld van de Golden Gate Bridge in San Fransisco.


View Larger Map

Dit is een leuke nieuwe optie, waar leuke dingen mee te bedenken zijn. Je zou bijvoorbeeld op een reis site alvast een preview kunnen geven van de meest interessante plekken in een land. Of als hotel de omgeving van laten zien op de site.
Maar ook als je je huis wilt verkopen kan je op deze manier je huis, inclusief de omgeving, laten zien. Ik weet dat er al (Nederlandse) huizensites zijn, die dit aanbieden, maar Google Streetview ziet er mooier uit.
Helaas is er nog geen Google Streetview in Nederland, maar dat is alleen een kwestie van tijd.

Voor mij, als Mashups Developer, zou het helemaal mooi zijn als je zelf m.b.v. een API informatie zou kunnen toevoegen aan de streetview, maar dat zal waarschijnlijk nog wel een tijdje duren šŸ˜‰

Deze mogelijkheid is nu ook officieel aangekondigd op het Lat Long Blog

EĆ©n gedachte over “Embedden van Google Streetview”

Reacties zijn gesloten.