Google Maps presentatie

Twee weken geleden was ik bij de VPRO om daar een presentatie te geven over de mogelijkheden van Google Maps.

De kamer zat behoorlijk vol met techneuten, projectleiders en redacteuren. Een leuke mix om een presentatie voor te geven. Ze hadden zich goed voorbereid, sommigen hadden de presentatie zelfs al bekeken.

Mogelijkheden

Voor een organisatie als de VPRO zijn er verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van Google Maps. De meest interessante zijn:

Vragen

De vragen die gesteld werden, waren erg divers. Van vragen over de technische mogelijkheden (Kan je informatie vanuit een CMS op de kaart plaatsen?), de vormgevings mogelijkheden (kan je Markers ook aanpassen qua kleur en vorm?), de juridische aspecten (van wie is de data die je op een Mashup plaatst?) tot vragen over de toekomstige mogelijkheden (Wordt het mogelijk om een Mashup op je mobiele telefoon aan een GPS te koppelen?).

Op de meeste vragen kon ik een antwoord geven. Er was er eentje waar ik niet direct een antwoord op had en dat was de vraag of het ook mogelijk is om een kaart te maken die beperkt is tot alleen Nederland. Ik heb dit later onderzocht en ben er achter gekomen dat de officiële Google Maps API daar geen mogelijkheden voor heeft. Er zijn echter wel trucs om dit voor elkaar te krijgen.

Presentatie

De presentatie had ik ’s ochtends al op Slideshare geplaatst, zodat ook de mensen die er niet bij konden zijn de presentatie konden bekijken. Zij hebben alleen wel het bijbehorende verhaal gemist.

Het was de eerste keer dat ik een presentatie op Slideshare geplaatst heb en dat is erg goed bevallen. Presentaties op Slideshare kunnen eenvoudig met anderen gedeeld worden, mensen kunnen commentaar leveren, presentaties kunnen op weblogs geplaatst worden, etc. De mogelijkheden zijn legio. Slideshare is ook een schitterende inspiratie bron voor je eigen presentaties.

Ook een presentatie?

Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden die Google Maps biedt voor jouw bedrijf of organisatie, neem dan contact op.

2 gedachten over “Google Maps presentatie”

Reacties zijn gesloten.